topheader
glaasje

Café Oosterling, Amsterdam

Utrechtsestraat 140
1017 VT AMSTERDAM
t (020) 623 41 40

eigenaars: Marcel en Oscar Oosterling

Café Oosterling te Amsterdam is al sinds meer dan 100 jaar eigendom van dezelfde familie. Marcel en Oscar Oosterling hebben het bedrijf overgenomen van hun vader en zijn nu de vierde generatie die dit heerlijke café op zo'n voortreffelijke wijze uitbaten.Het bedrijf is in 1877 gestart door hun overgrootvader, die ook een 'Distilleerderij der Eerste Klasse ' exploiteerde. In het interieur is nog veel te zien dat daaraan herinnert. Oosterling is al sinds 1820 zowel café als slijterij. Een in de huidige tijd unieke combinatie, die door de vele gasten (van buurtgenoten tot rijen 'Bekende Nederlanders') in hoge mate wordt gewaardeerd. Eén van die gasten, wijlen Simon Carmiggelt, schreef over Oosterling:

"Een van de beste cafés vind ik Oosterling, op de hoek van het Frederiksplein. Qua sfeer en uiterlijk heeft dit café alles. Het plafond is door geslachten van kerels bruin gerookt. Het heeft een lange tap met hele rijen flessen en leuke tonnen. Een goed publiek ook en dat is belangrijk, die kunnen een zaak maken en breken."


Naast beide broers wordt ook het personeel in hoge mate gewaardeerd. In 2001 werd barman en jeneverprofessor Henk terecht door Stichting Barcode verkozen tot Barkeeper van het Jaar.

Erkenning

De feestelijke erkenning van Café Oosterling vond plaats op 29 augustus 2000 . De onthulling van de plaquette 'Erkend Genevercafé' werd verricht door presentatrice én levensgenietster Vivian Boelen .