topheader
glaasje

Proeflokaal 'In den Uiver'

Riviervischmarkt 13
2011 HJ HAARLEM
t (023) 532 53 99
www.indenuiver.nl

Paul Zonneveld

Midden in Haarlem treft men In den Uiver, een café met veel gezichten. Een heerlijk bruin café met een unieke inrichting. Een prachtig authentiek drankorgel. Tal van attributen die behoren tot het roemrijke verleden van die beroemde Uiver, de Douglas DC 2 van de KLM. Het prachtige gesigneerde "Jugendstil" tegelplateau herinnert aan de viswinkel die ooit op deze stek gevestigd was. Achter in de zaak is nog een bijzondere ruimte, een soort vergaderzaaltje, maar dan uit de zeventiende eeuw. Deze herenkamer met leerbehang en zwart geboende lambrisering is ingericht met de betimmering uit 1651 van de voormalige directiekamer van het Haarlems Dagblad. Deze kamer kan gereserveerd worden voor verschillende bijeenkomsten. Wat dacht u van een gezellige proeverij?

“In den Uiver” is een prachtig café, dat regelmatig jeneverproeverijen organiseert. Daarnaast programmeert het café live-jazz, waarmee “In den Uiver” het eerste jazzcafé is dat door het Genevergenootschap werd erkend.

Erkenning

4 september 2000: acteur en (reisboeken)schrijver Dolf de Vries luisterde de feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van de erkenning tot officieel Jenevercafé op met zijn inspirerende aanwezigheid.